Meranie nerovnosti a chudoby podľa EU SILC, problémy medzinárodného porovnávania a analýz na národnej úrovni - Sipková, Ľubica, 1962-
Meranie nerovnosti chudoby podľa EU SILC - systém tzv. Laekenských indikátorov, schválených Európskou radou v Laekene v decembri 2001. Primárne indikátory príjmovej nerovnosti, chudoby a sociálneho vylúčenia.