Princíp Brassovej relačnej metódy - Sivašová, Daniela, 1955-
Veková závislosť úmrtnosti jednoduchou analytickou funkciou. Modelovanie zmien úmrtnosti podľa Williama Brassa, ku ktorým dochádza v čase. Opisovanie zmien v čase vzhľadom (v relácii) k nejakému štandardu.