Diplomatický jazyk ako LSP a LAP - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Problematika diplomatického jazyka ako odborného jazyka, LSP – language for specific purposes a LAP –language for academic purposes. Autorka sa zamýšľa nad otázkou kultivovania jazyka vo všeobecnosti a taktiež kultivovania diplomatického jazyka.