Vyplácanie podielov na zisku - Pakšiová, Renáta, 1974-
Zisťovanie výsledku hospodárenia pri rôznom chápaní majetkovej podstaty vychádza z koncepcie jej zachovania. Zachovanie kapitálu - finančné (peňažné) chápanie majetkovej podstaty. Zachovanie majetkovej podstaty - fyzické (hmotné) chápanie.