Centrálny elektronický priečinok ako spôsob eliminácie transakčných nákladov - Furdová, Lucia, 1984-
Inštitucionálna a nová inštitucionálna ekonómia kladie dôraz na kvalitu prostredia, v ktorom prebiehajú ekonomické procesy. Ekonomickú prax v súčasnosti ovplyvňuje výška transakčných nákladov, ktoré čoraz viac získavajú na význame. Z tohto dôvodu je potrebná snaha o zlepšenie kvality inštitucionálneho rámca. Medzi takéto iniciatívy patrí implementácia koncepcie Single Window, v SR zavedenie projektu CEP. Cieľom príspevku bolo dokázať pozitívny vplyv zavedenia projektu CEP na zníženie transakčných nákladov.