Modifikovaný EOQ prístup v cenotvorbe produktov s možnosťou využitia recyklovaného materiálu - Gežík, Pavel, 1983-
Tvorba ceny produktu je vždy úzko spätá s nákladmi a s istou predstavou výrobcu o zisku. Výpočet nákladov podľa uvedenej funkcie celkových nákladov umožňuje zistiť okamih, kedy začnú klesať náklady vďaka využívaniu recyklácie alebo opätovného prerobenia, a tak vhodne nastaviť cenu produktov v čase.