Podnikateľské prostredie Japonska - Pásztorová, Janka, 1960-
Hodnotenie japonského podnikateľského prostredia na základe vybraných medzinárodných hodnotení. V rámci hodnotení uvedených v príspevku Japonsko vo väčšine ukazovateľov získalo nadpriemerné hodnotenie. Celkovo možno hodnotiť japonské podnikateľské prostredie pre zahraničné subjekty ako lákavé. Avšak komplikovanosť a náročnosť trhu, vysoká nákladovosť spojená s prostredím a to s geografickou a kultúrnou vzdialenosťou, vysokými netarifnými prekážkami, silnou konkurenciou a i. môžu odrádzať potenciálne podnikateľské subjekty.