Economic growth and poverty reduction in Slovakia - Poláková, Zdenka
Zhodnotenie vzťahu medzi hospodárskym rastom vyjadrený rastom HDP a znižovaním chudoby. Hospodársky rast a znižovanie chudoby, zvýšenie zamestnanosti a zlepšenie príležitostí pre výrobné činnosti medzi ľuďmi, ktorí sú chudobní. Závislosť medzi ekonomický rastom a poklesom chudoby.