Konvergencia slovenskej ekonomiky k priemeru EÚ - Vondrová, Andrea, 1987-
Postupná reálna a nominálna konvergencia makroekonomických ukazovateľov je z hľadiska integrácie ekonomiky Slovenska do Európskej únie dôležitým predpokladom k dobehnutiu makroekonomických ukazovateľov vyspelých krajín EÚ. Reálna konvergencia - približovanie ekonomickej úrovne. Nominálna konvergencia - približovanie cenovej hladiny. Vývoj miezd a miery nezamestnanosti.