Spolupráca EÚ s krajinami postsovietskeho priestoru v kontexte eurázijských integračných ambícií Ruskej federácie - Drieniková, Kristína, 1982-
Integračné ambície Ruska v postsovietskom priestore a ich vplyv na vývoj (perspektívy) obchodnej a hospodárskej spolupráce EÚ s krajinami tohto regiónu. Súčasné tendencie posilňovania a prehlbovania ekonomickej integrácie v postsovietskom priestore, ktoré sa sústreďujú do subregionálnych zoskupení. Strategické zámery obchodnej politiky EÚ voči týmto krajinám a ich význam z hľadiska obchodnej spolupráce.