Energetická spolupráca EÚ a regiónu MENA - Drieniková, Kristína, 1982-
Komplementárnosť energetických vzťahov medzi EÚ a vybranými krajinami regiónu MENA a zistenie stability týchto vzťahov. Index energetickej afinity (skladá sa z Indexu energetickej rivality a Indexu energetickej komplementárnosti). Energetické vzťahy EÚ a Saudskej Arábie. Energetické vzťahy EÚ a Líbye. Energetické vzťahy EÚ a Alžírska.