Koncept únosnej kapacity a jeho využitie v procese plánovania rekreácie a cestovného ruchu - Fodranová, Iveta, 1959-
Príspevok vymedzuje a rozlišuje subjekty rekreácie a cestovného ruchu, ako aj identifikuje optimálnu plánovaciu metódu pre zohľadnenie požiadaviek geografie, ekológie, ekonomiky, antropológie, sociológie, zdrojového manažmentu rozvoja územného celku v súlade s princípmi trvalo udržateľného rozvoja.