Využívanie a potenciál rozvoja alternatívnej energie v SR a EÚ - Jurkovičová, Lujza
Analýza súčasného stavu využívania alternatívnej energie v SR a EÚ a potenciálu jej rozvoja. Alternatívne zdroje energie. Svetová spotreba energie. Vývoj využitia OZE v Európskej únii. Prehľad inštalovaných slnečných kolektorov v štátoch EÚ. Národné ciele vybraných štátov pre podiel energie z OZE na hrubej konečnej energetickej spotrebe do roku 2020. Podpora využívania alternatívnej energie v SR a EÚ. Vývoj spotreby primárnych energetických zdrojov.