Dlhová kríza – príjmová a majetková nerovnosť - Knapik, Peter
Príspevok poukazuje na vplyv príjmovej a majetkovej nerovnosti na prehlbovanie súčasnej krízy (zvlášť dlhovej) a dôsledky tejto nerovnosti pre vznik krízy globálnej spotreby. Súčasne má príspevok poukázať na súvislosti s existujúcimi opatreniami štátov v boji proti dlhovej kríze a javmi deflácie a inflácie a faktu, že z peňazí sa v poslednom období stal tovar.