Budúcnosť corporate governance z pohľadu Európskej komisie - Klimiková, Mária
Skupina vzťahov medzi manažmentom spoločnosti, jej predstavenstvom, akcionármi a inými zainteresovanými osobami. Corporate governance tiež stanovuje štruktúru, prostredníctvom ktorej sú nastavené ciele spoločnosti a prostriedky na ich dosiahnutie. Systém riadenia rizík, funkčnosť a účinnosť vnútorného riadiaceho a kontrolného systému.