Balíček kvality na podporu regionálnej politiky a rozvoja vidieka - Košútová, Tatiana, 1962-
Podiel slovenských výrobkov na domácom trhu má už dlhšie obdobie klesajúcu tendenciu. V súlade so zásadou voľného pohybu tovaru na vnútornom trhu, ako aj niektorých medzinárodných dohôd, členský štát nemôže vytvárať prekážku obchodu obmedzením pohybu tovaru z iných členských krajín, prípadne z tretích krajín, aby takýmto opatrením podporil domáce výrobky. Stavať však na kvalite a tradícii výrobkov domácej proveniencie môže byť cesta, ktorá zavedie spotrebiteľa do regiónov a ponúkne mu kvalitné výrobky so špecifickými vlastnosťami a právom nosiť označenie chránené označenie pôvodu, chránené zemepisné označenie, zaručená tradičná špecialita, a/alebo po novom aj "horský výrobok". Výrobcovia takýchto špecifických výrobkov musia aj vo vlastnom záujme dodržiavať deklarované špecifikácie výrobkov, aby získali a udržali si dôveru spotrebiteľov.