Možnosti označovania regionálnych produktov na Slovensku - Krnáčová, Paulína, 1983-
Regionálne značky označujú výrobky a služby charakteristické pre daný región, odzrkadľujú regionálne tradície a kultúru a garantujú ich pôvod, kvalitu a jedinečnosť. Analýza súčasného stavu v oblasti označovania regionálnych produktov na Slovensku. Na základe dostupných sekundárnych údajov sú vymedzené dostupné možnosti označovania regionálnych produktov na našom území s následnou analýzou ich základných charakteristík, kritérií hodnotenia produktov a certifikačných kritérií. Cieľom príspevku je zhodnotiť úroveň a význam označovania regionálnych produktov, identifikovať silné a slabé stránky tohto typu označovania.