Political and administrative bariers of implementation of cohesion policy in Slovakia - Šipikal, Miroslav, 1976-
Administratívne a politické náklady podpory EÚ. Efektivita využívania zdrojov štrukturálnych fondov. Spôsob a priebeh verejného obstarávania, tvorba kritérií hodnotenia projektov, kontrola, spätná väzba a samotná rýchlosť procesov identifikované ako hlavné príčiny neefektívneho čerpania zdojov kohéznych fondov.