Kombinovaná doprava a jej možnosti využitia v logistike - Boorová, Brigita, 1979-
V logistike prepravy sa môžu využívať rôzne druhy dopráv, ako napríklad cestná doprava, vodná doprava, železničná doprava, potrubná doprava alebo letecká. Každá z uvedených má svoje výhody aj nedostatky. Vhodným a niekedy aj nevyhnutným riešením logistiky prepravy je kombinovaná doprava. Na Slovensku je v prevádzke pre kombinovanú dopravu 6 terminálov, a to v Bratislave, v Sládkovičove, v Dunajskej Strede, v Žiline v Košiciach a v Dobrej.