Zmeny v spotrebiteľských trendoch podmienené dosahmi finančno-hospodárskej (spoločenskej) krízy, ich odraz v modifikáciách marketingových programov podnikateľských subjektov v snahe udržania ich konkurencieschopnosti na medzinárodných trhoch - zhodnotenie priebehu riešenia projektu VEGA 1/1185/12 - Zorkóciová, Otília, 1954-
Zmeny v správaní spotrebiteľov v Európe. Obdobie predkrízové, roky 2006-2008. Obdobie nástupu a prehlbovania krízy, roky 2009-2012. Obdobie recesie - pretrvávanie následkov krízy s náznakom začiatkov ozdravovania, rok 2013 až po súčasnosť. Ako prebieha vývoj spotrebiteľského správania a aké sú jeho predikcie pre ďalšie obdobie.