Intervencie Európskej centrálnej banky v období hospodárskej krízy – aplikácie na Írsko - Vargová, Andrea
Írska kríza. Vývoj vládneho deficitu/prebytku, nezamestnanosti a nezamestnanosti mladých. Vývoj vládneho a súkromného írskeho dlhu. Úverový rating Írska. Rekapitalizácia írskych bánk. Výnos 10-ročných írskych vládnych dlhopisov. V čase vypuknutia krízy írske banky trpeli platobnou neschopnosťou, ťažkosťami a krízou likvidity. V rámci týchto problémov bánk bola kríza likvidity vyriešená za prijateľné náklady prostredníctvom poskytnutia likvidity od ECB.