Aplikácia Schwartzovho systému hodnôt - Vokounová, Dana, 1962-
V príspevku sú prezentované výsledky prieskumu, ktorého cieľom bolo zistiť, aké hodnoty uznávajú študenti na Obchodnej fakulte. V prieskume bolo použitý Schwartzov systém hodnôt, ktorý pracuje s 10 hodnotami (Schwartz/2): poslušnosť, tradícia, láskavosť, harmónia, samostatnosť, vzrušenie, hedonizmus, ambicióznosť, moc a bezpečie.