Progresívne formy vyučovania a ich využitie v odborných predmetoch - Rakovská, Júlia, 1972-
Využívanie nových progresívnych foriem a metód vo vyučovacom procese. Snaha o kompatibilitu cieľov vzdelávania s cieľmi praxe. Humanistický prístup k vyučovaciemu procesu. Projektové vyučovanie.