<The> Risks of Currency Substitution: A Case of Montenegro - Dráb, Ján
Teória optimálnej menovej oblasti a analýza schopnosti prispôsobenia asymetrickým šokom a hospodárskym cyklom v krajine s režimom menovej výmeny. Význam zahraničného obchodu v ekonomickej výkonnosti Čiernej hory. Problém Eura ako národnej meny, absencia Maastrichtských kritérií a neexistujúce nástroje menovej politiky.