Interdependence of Trade and Trade Science Development - Francová, Zuzana, 1971-
Funkcie obchodu a jeho špecifické vlastnosti. Chronológia vývoja obchodu v Európe. Maloobchod a vznik desaťročných cyklov v západnej Európe. Vývoj teórií obchodu od 13. storočia. Vlastnosti obchodu pre ďalšie pozorovanie: pragmatizmus, dynamika, udržateľnosť, digitalizácia, inovácie. Funkcie teórií obchodu a faktory vplyvu na jeho vývoj v budúcnosti.