Stability of the Euro Area – Importance for Slovak Businesses and the OMT program - Kittová, Zuzana, 1975-
Outright Monetary Transactions (OMT): program ECB na refinancovanie vládnych dlhov. Podnikateľská aliancia Slovenska a zložky indexu podnikateľského prostredia BEI. Slovenský zahraničný obchod v eurozóne a mimo eurozóny. Nástroje na zmiernenie dopadov krízy a udržanie cenovej stability (pôžičky MMF a dočasný a trvalý euroval). Nemecký spolkový ústavný súd a legislatívna platnosť programu OMT. Očakávania v rozsudku CJEU (Court of Justice of EU) ohľadom legálnosti programu OMT.