Ekonomické a politické vzťahy Ruska a Ukrajiny - Bačišin, Vladimír
Ekonomické a politické vzťahy medzi Ruskom a Ukrajinou. Rusko kladie dôraz na politickú stránku vzájomných vzťahov. Naopak Ukrajina považuje za najdôležitejšiu ekonomickú rovinu spolupráce oboch krajín. Zahraničná politika Ukrajiny v minulosti bola súčasne orientovaná na Rusko, ale aj na iné krajiny. Ukrajina kooperovala s Ruskom v niektorých oblastiach zbrojného priemyslu. Budúcnosť vzťahov je neurčitá.