Nová architektúra orgánov dohľadu vstupuje do štvrtého roku svojho fungovania - Dvořáček, Vladimír
Nariadenia kreujúce novú architektúru dohľadu Európskej únie, ktoré zakotvili vznik európskych orgánov dohľadu, ustanovujú povinnosť pre Európsku komisiu predložiť správu o fungovaní týchto orgánov v roku 20142. Od ich založenia v januári 2011 ubehli viac ako tri roky a Komisia predložila hodnotiacu správu Európskemu parlamentu a Rade. Sumarizácia najpodstatnejších zistení tejto správy a plány, akým smerom by sa mali uberať európske orgány dohľadu v strednodobom horizonte.