Dejiny národných filozofií v stredoeurópskom kontexte - Mészáros, Ondrej
Komparácia dejín slovenského a maďarského myslenia (najmä v 19. storočí) v kontexte monarchie. Rozdielny vývoj v rakúskom, českom, maďarskom, slovenskom a poľskom myslení 19. storočia v dejinách filozofie.