Prehľad súčasných migračných tokov na národnej, regionálnej a medzinárodnej úrovni - Galanská, Nina
Náčrt migračných tokov na troch rôznych úrovniach – svetovej, regionálnej (európskej) a národnej (slovenskej). Identifikácia spoločných znakov niektorých migračných tokov na všetkých troch úrovniach. Súčasným trendom migrácie medzi globálnym Severom a globálnym Juhom. Analýza hlavných migračných tokov do EÚ. Porovnanie hlavných krajín pôvodu cudzincov s povolením na pobyt a prisťahovalectvo v jednotlivých rokoch na trvalý pobyt.