Prognostické markery pokročilého nemalobunkového karcinómu pľúc - hodnotenie významu onkomarkerov pomocou data-miningovej metódy RPA - Labudová, Viera, 1958-
Pri dizajnovaní klinických štúdií môže pomôcť identifikácia nových prognostických faktorov prežitia. V prípade pokročilého nemalobunkového karcinómu pľúc môžu byť vhodnými kandidátmi onkomarkery CYFRA 21-1, CEA alebo NSE (1-8). Súvislosť ich expresie s prognózou umožňuje hodnotiť aj dataminingová metóda rekurzívneho delenia a zlučovania skupín.