Transformácia čínskej ekonomiky a pozícia priamych zahraničných investícií - Baláž, Peter
Vývojová trajektória zmien, ktorými prešla čínska ekonomika počas svojej transformácie. Vplyv prílevu a odlevu PZI. Prístupy významných expertov na ekonomické smerovanie krajiny. Vplyv expanzie Číny na medzinárodné pozície iných krajín. Filozofia strategických rozhodnutí jej vlády, podporujúcich medzinárodné pozície čínskej ekonomiky, rovnako ako jej schopnosti úspešne sa adaptovať na externé a interné konzekvencie, vrátane podhodnotenia domácej meny (CNY), vyplývajúce z dlhodobej finančnej krízy.