Význam výskumu ekosystémov a ich biodiverzity pre krajinu - Špulerová, Jana
Význam a úloha biodiverzity pri budovaní štruktúry ekosystémov, vyjadrujúcich rôznorodosť života na Zemi. Zachovanie biodiverzity a priaznivého stavu biotopov na medzinárodnej, regionálnej a lokálnej úrovni. Ekosystémové funkcie a služby.