Niektoré makroekonomické súvislosti vývoja trhu s liehovinami v Slovenskej republike - Válek, Juraj, 1981-
Charakteristickou črtou každej spotrebnej dane je, že predstavuje výraznú cenotvornú zložku. Očakávania vlády, súvisiace so zmenou daňovej sadzby pri takomto type daní sú, že sa zvýšia príjmy do štátneho rozpočtu, i keď to môže priniesť tzv. priečny presun dane, ktorého dôsledkom je pokles spotreby inej komodity. Niektoré makroekonomické súvislosti vývoja trhu s liehovinami v SR s dôrazom na zvyšovanie sadzby spotrebnej dane z liehu, jej spotreby, výroby a salda zahraničného obchodu.