Determinants of foreign direct investment: Does democracy matter? - Farazmad, Hasan
Prílev priamych zahraničných investícií umožňuje mnohým štátom využívať príležitosti, ktoré by inak nemali. Existuje veľa faktorov, ktoré sa považujú za determinanty priamych zahraničných investícií. Medzi ekonómami však nepanuje konsenzus o tom, ktoré z týchto faktorov sú kľúčové. Analýza údajov o PZI piatich ázijských rozvojových štátov za obdobie 1990-2012, pričom s použitím viacerých ekonometrických metód sú identifikované hlavné determinanty prílevu priamych zahraničných investícií.