Príspevok geografov k ekonomike rozvojových štátov - Rusnák, Jaroslav
Problémy modernizácie, regionálneho rozvoja a ekonomického rastu rozvojových krajín. V sociálnych vedách sa kryštalizujú dva zdanlivo protichodné pohľady na fungovanie ekonomiky a spoločnosti rozvojových krajín. Jeden je ekonomický, druhý geografický. Príspevok ekonomických geografov k riešeniu problémov nerovnomerného rozvoja, chudoby a hladu.