Východní Evropa mezi hodnotovou vizí a mocenskou revizí - Kurfürst, Jaroslav
Rozpad Sovietskeho zväzu a vízia ruských politikov o vytvorení vlastného civilizačného priestoru s vlastnými hodnotami. Základy súčasnej ruskej zahraničnej politiky. Od defenzívy k revízii. Koncept obmedzenej suverenity. Euroázijská integrácia. Projekt Východného partnerstva.