Etika musí mať svoje miesto v škole - Godla, František
Učiteľské povolanie z hľadiska učiteľskej etiky. Prirodzená konfrontácia výchovno-morálnych a pedagogických rozhodnutí pedagógov, ktoré sa citlivým spôsobom dotýkajú osobnosti samotného žiaka.