Efektívnosť daňového systému vs. účinnosť daní - Schultzová, Anna
Konsolidačné opatrenia štátu a snahy smerujúce k zvýšeniu daňových príjmov, ako aj k zlepšeniu výberu daní (najmä DPH). Opatrenia stabilizácie ekonomiky. Úloha správcov príslušných daní a efektívnosť daňových kontrol. Boj s daňovými únikmi a daňovými podvodmi a spolupráca štátov EÚ.