Slovensko predbehlo v kúpnej sile väčšinu susedov
Úroveň kúpnej sily na obyvateľa v Európe. Slovensko si udržalo svoju pozíciu z roku 2013. Obsadilo 23. priečku v rámci všetkých 42 krajín. Kúpna sila v regiónoch Slovenska. Priemerný Slovák nakladá o 43 percent nižším disponibilným príjmom ako priemerný Európan.