Dopady ekonomickej krízy na príjmovú distribúciu a mieru chudoby v krajinách EÚ - Šipikalová, Silvia, 1979-
Príjmová distribúcia v krajinách EÚ. Gini koeficient v členských krajinách EÚ27. Koeficient príjmovej nerovnosti S80/S20 v členských krajinách EÚ27. Miera rizika chudoby v EÚ. Miera rizika chudoby pred a po sociálnych transferoch. Súvislosti príjmovej nerovnosti a chudoby.