Skotské referendum o nezávislosti: Cesta k rozpadu Británie? - Svoboda, Ondřej
Anglo-škótska únia blízko k rozpadu. Škótske voľby 1999 a 2003 - víťazstvo labouristov. Voľby 2007 - úspech nacionalistov. Voľby 2011 - víťazstvo nacionalistov. Vypísanie referenda za osamostatnenie Škótska na 18.9.2014.