Toponymá vo Východnom a Západnom Prusku - Maier, Tomas, 1965-
Nemecké miestne názvy v Prusku, ktoré zohralo v procese zjednocovania Nemecka kľúčovú a hlavnú úlohu napriek tomu, že svojím charakterom bolo multinacionálne, jazykovo sa však vyvíjalo čisto po nemecky. Článok celú problematiku rozoberá na pozadí historického vývoja tohoto dodnes kultúrne pestrého regiónu.