Predikcia vybraných akciových indexov - Kupkovič, Patrik
Príspevok je zameraný na aplikáciu moderných makroekonomických metód využívaných na predikovanie budúceho vývoja akciových trhov. State space model, Kalmanov filter a princíp Bayesovských odhadov parametrov - stručná charakterizácia. Príspevok nechce detailne charakterizovať využívané metódy, ale chce ukázať ich využitie na predikciu vybraných časových radov z finančného prostredia.