Emergy analýza: posúdenie industriálneho procesu - Matúška, Ján
Na jednoduché porovnanie náročnosti industriálnych procesov je možné využiť "emery teóriu", ktorá vyjadruje energiu v primárnej jednotke, Slnečnom joule.