Measuring firm performances using robust nonparametric efficiency approach - Pančurová, Dana, 1988-
Tradičné neparametrické odhady DEA (data envelopment analysis) a FDH (free disposal hull). Pozorné preskúmanie vzoriek dát za účelom presného odhadu pravdepodobnosti výskytu extrémnej hodnoty - outlier. Podmienená kvantilová regresia. Výhody neparametrických metód odhadov.