Verný a pravdivý obraz a legislatívne požiadavky na jeho dosiahnutie vo svetle súčasných vývojových tendencií finančného účtovníctva - Podmanická, Martina, 1977-
Zásada verného a pravdivého obrazu pri vypovedacej schopnosti účtovnej závierky, objasnenie legislatívnych požiadaviek a dosiahnutie pravdivého obrazu, naznačujú vzájomné prepojenie súvislostí medzi uvedenými požiadavkami.