Interkulturalita prekladu - Seresová, Katarína, 1967-
Kultúrno–špecifické problémy prekladu: ide o skutočnosť, že východiskový text vzniká v jednom kultúrnom kontexte a adresát, pre ktorého je preklad určený patrí do inej kultúry, má iné zvyky, očakávania, normy, dodržiava iné konvencie. Preto treba cieľový text prispôsobiť týmto zvykom, normám, konvenciám, aby splnil očakávania recipienta a aby tento text pochopil tak, ako má.