Nejednotné termíny v slovenskej historiografii a možnosti ich prekladu do nemeckého jazyka - Popelková, Ingrid, 1970-
Odborný jazyk histórie. Termíny a odborné výrazy v odbornom jazyku histórie. Nejednotnosť slovenskej historickej terminológie. Nejednotná terminológia a preklad do nemeckého jazyka.