Determinanty prílevu priamych zahraničných investícií v podmienkach Slovenskej republiky - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Slovensko je z hľadiska prílevu PZI porovnateľne atraktívne ako jeho susedné krajiny. Najvýznamnejšími determinantmi prílevu PZI na územie SR je rast HDP, riziko krajiny hodnotené cez rating, ako aj miera nezamestnanosti, ktorej relatívne vysoká úroveň je indikátorom dostupnosti voľných pracovných síl. Určitý vplyv zohráva aj výška minimálnej mzdy. Negatívny vplyv na prílev PZI má zvyšujúca sa sadzba dane z príjmov právnických osôb.